To forum jest MARTWE. Teraz to miejsce na wiatr, kurz i info o uaktualnianiu mojego miasta przeze mnie.

Sketchup, Google Earth

#1 2009-05-19 17:45:11

Kaczor

Użytkownik

Punktów :   

[Miasto 3D] Pilzno

Nie wiem czy jest sens zakładać wątki o poszczególnych miastach? (najwyzej się wytnie )

Poza metropoliami w GE jest parę mniejszych miast zapełnianych sukcesywnie modelami. Świetnie wygląda np. małe Pilzno (podkarpackie) z miłymi dla oka domkami. Użytkownicy Pilzno3D i pie3onka odwalają kawał dobrej roboty

http://img509.imageshack.us/img509/6450/pilzno.jpg

#2 2009-05-19 18:36:08

KierovNick

Administrator

Punktów :   

Re: [Miasto 3D] Pilzno

Właśnie coś takiego miałem na myśli zabierając się za tworzenie.
Szkoda tylko, że moje miasto tak ubogie w ludzi którym się chce.

Na razie mam parę obiektów i obfotografowane.... kilka jeszcze.
Tylko..  samemu jak się robi.. jakoś tak mniej się chce.
Zawsze inna osoba dawałaby rozpęd.

I am the alpha and the omega.

#3 2009-06-11 19:59:06

KierovNick

Administrator

Punktów :   

W jaki sposób zdobywasz zdjęcia tylnych ścian budynków?
Wchodzisz na posesję gdy nikt nie patrzy, strzelasz i uciekasz?

Ja już teraz planuję jak to zrobić..  jak ludiom tłumaczyć po co mi te zdjęcia a nie planuję w tym roku żadnego prywatnego domu robić. Oznacza to, że to dość poważna kwestia.

#4 2009-06-11 20:19:33

pie3onka

Użytkownik

Punktów :   

uzywam komorki, staram sie nie zwracac uwagi robie zdjecia dyskretnie a pozatym tam gdzie nie ma mozliwosci zobaczyc to improwizuje czasem musze dorobic texture tak jak np tutaj:
http://img35.imageshack.us/img35/79/przechwytywanier.png

szans nie bylo na zrobienie zdjecia poniewaz jest tam wzniesienie wiec musialem przerobic zdjecie od drugiej strony

#5 2009-06-12 13:24:32

KierovNick

Administrator

Punktów :   

Ja, muszę przyznać musiałem zrobić to samo ze stroną tylną Tesco.
Większość modelu jest taka, jaka jest w rzeczywistości, ale na rampę da się wejść tylko z ochroną, a ta nie chciała mi pozwolić nawet na robienie zdjęć z frontu.

Szczęśliwie się składa, że kiedyś tam pracowałem i mniej więcej pamiętam jak to było urządzone.
Ale za budynki mieszkalne, jednorodzinne na razie się nie zabieram.

#6 2009-07-01 13:51:01

Kaczor

Użytkownik

Punktów :   

Sorki za offtop ale ostatnio wśród miejscowości zagrożonych powodzią pojawiło się Pilzno. Nie podtopiło was?

#7 2009-07-01 14:06:49

pie3onka

Użytkownik

Punktów :   

raczej chodzilo o okolice pilzna (gmine)
choc tu pare domkow podtopilo ale to raczej te ktore jak pada deszcz dlugo to czesto podlewa.
ogolnie to luz (przynajmniej ja z racji mojej lokalizacji)

#8 2009-07-01 18:11:03

przygod

Użytkownik

Punktów :   

Kaczor napisał:

Nie wiem czy jest sens zakładać wątki o poszczególnych miastach? (najwyzej się wytnie )

Poza metropoliami w GE jest parę mniejszych miast zapełnianych sukcesywnie modelami. Świetnie wygląda np. małe Pilzno (podkarpackie) z miłymi dla oka domkami. Użytkownicy Pilzno3D i pie3onka odwalają kawał dobrej roboty

http://img509.imageshack.us/img509/6450/pilzno.jpg

Ja to bym chętnie tu widział takie tematy ponieważ na miasta z globusa GE bardzo łatwo trafić a z mniejszymi miejscowościami jest już ten kłopot że bardzo przez długi czas można nie dostrzec że coś nowego tam się pojawiło
Co do ilości osób zajmujących się tematem GE to i tak można wam pozazdrościć bo procentowo wśród mieszkańców i tak wygląda lepiej niż w dużych miastach. W trójmieście jest może z 10 osób które robią modele (nie licząc studentów którzy na zaliczenie wykonują po jednym modelu) na około milion mieszkańców.

#9 2009-07-01 18:42:30

Kaczor

Użytkownik

Punktów :   

A właśnie - prośba do pie3onka (pie3onki?) - jak możesz, dodawaj do swoich budynków tag "Polska" - będzie łatwiej znaleźć

Oczywiście tagi oddzielamy przecinkami

Ostatnio edytowany przez Kaczor (2009-07-02 05:48:30)

Stopka forum

RSS