Sketchup, Google Earth
Nie wiem czy jest sens zakładać wątki o poszczególnych miastach? (najwyzej się wytnie )
Poza metropoliami w GE jest parę mniejszych miast zapełnianych sukcesywnie modelami. Świetnie wygląda np. małe Pilzno (podkarpackie) z miłymi dla oka domkami. Użytkownicy Pilzno3D i pie3onka odwalają kawał dobrej roboty
Administrator
Właśnie coś takiego miałem na myśli zabierając się za tworzenie.
Szkoda tylko, że moje miasto tak ubogie w ludzi którym się chce.
Na razie mam parę obiektów i obfotografowane.... kilka jeszcze.
Tylko.. samemu jak się robi.. jakoś tak mniej się chce.
Zawsze inna osoba dawałaby rozpęd.
Administrator
W jaki sposób zdobywasz zdjęcia tylnych ścian budynków?
Wchodzisz na posesję gdy nikt nie patrzy, strzelasz i uciekasz?
Ja już teraz planuję jak to zrobić.. jak ludiom tłumaczyć po co mi te zdjęcia a nie planuję w tym roku żadnego prywatnego domu robić. Oznacza to, że to dość poważna kwestia.
Administrator
Ja, muszę przyznać musiałem zrobić to samo ze stroną tylną Tesco.
Większość modelu jest taka, jaka jest w rzeczywistości, ale na rampę da się wejść tylko z ochroną, a ta nie chciała mi pozwolić nawet na robienie zdjęć z frontu.
Szczęśliwie się składa, że kiedyś tam pracowałem i mniej więcej pamiętam jak to było urządzone.
Ale za budynki mieszkalne, jednorodzinne na razie się nie zabieram.
Kaczor napisał:
Nie wiem czy jest sens zakładać wątki o poszczególnych miastach? (najwyzej się wytnie
)
Poza metropoliami w GE jest parę mniejszych miast zapełnianych sukcesywnie modelami. Świetnie wygląda np. małe Pilzno (podkarpackie) z miłymi dla oka domkami. Użytkownicy Pilzno3D i pie3onka odwalają kawał dobrej roboty
http://img509.imageshack.us/img509/6450/pilzno.jpg
Ja to bym chętnie tu widział takie tematy ponieważ na miasta z globusa GE bardzo łatwo trafić a z mniejszymi miejscowościami jest już ten kłopot że bardzo przez długi czas można nie dostrzec że coś nowego tam się pojawiło
Co do ilości osób zajmujących się tematem GE to i tak można wam pozazdrościć bo procentowo wśród mieszkańców i tak wygląda lepiej niż w dużych miastach. W trójmieście jest może z 10 osób które robią modele (nie licząc studentów którzy na zaliczenie wykonują po jednym modelu) na około milion mieszkańców.